Om BVHIF

Bærums Verk Idrettsforening ble stiftet 2. april 1896 på «Rulla» på Verket.

(Rulla var egentlig et salmakerverksted, men lokalet ble brukt til nesten alt; fra skolestue til festlokale. Som man kan skjønne av navnet; det stod en rulle der som kvinnene på Verket benyttet). Foreningens første formann var August Jansen, og årskontingenten var 50 øre . .

De første idrettene i foreningen var «sammenkomster, eller «Sexa», langrenn og hopp. For å avlive alle myter om «Sexa». Grunnen til navnet var at festene startet kl. 6!

Man kommer heller ikke utenom § 7 i lovene:

«Bestyrelsen optager som medlem enhver uberyktet Konfirmeret  Person, Mand, og Kvinde som arbeider på Bærums Werk»!

Fotball kom først med i 1919, og da startet også kampen om å anlegge egnet fotballbane.

«Petra Stadion», ved brua i Lommedalsveien, ble påbegynt under krigen, men ble offisielt åpnet i 1945. Lagets draktfarger var beige trøyer og blå bukser.

Gommerudbanen ble bygd på dugnad, og det var takket være godseier Løvenskiold som avga tomt, slik at prosjektet lot seg gjennomføre.

Men allerede i 1987 ble det åpnet kunstgressbane. Dette dekket ble skiftet ut med moderne kunstgress i 2004.

Da Rykkinnområdet ble utbygd på 70-tallet, utviklet foreningen seg fra å være en liten bygdeklubb, til storklubb. På få år øket medlemsmassen fra 2-300 til over 3000! Og takket være fremsynte ledere og andre tillitsvalgte greide foreningen å ivareta den store tilstrømningen.

Gamle Rykkinnhallen, eller «dugnadshallen» ble åpnet i 1972. En gave fra utbyggeren. Og her oppstod, kanskje det største basketeventyret noen sinne i det Foreningen i 1980-årene greide å vinne 5 Kongepokaler og 6 seriemesterskap!

Nye Rykkinnhallen ble åpnet i 1993 som riksanlegg for basketball, og hvor Terje Holm var den store frontkjemper.

I Eineåsen har foreningen anlagt et fantastisk lysløypeanlegg, som er åpen for alle. Det er Langrennsgruppa som har tatt de tunge løftene, og i denne forbindelse kommer man ikke utenom Kåre Ivar Melsæther.

Øvrige idretter foreningen har er: hopp (nedlagt), fri-idrett, sykkel, orientering (nedlagt), fotball, håndball, basket, bordtennis, langrenn og innebandy. I tillegg har foreningen et prosjekt «3 F», som innebærer at man jobber for bedre intergrering. «MedVind» er også et prosjekt som foreningen satser mye på. Dette er et tilbud for de som «trenger litt mer tid».

BVH Jentecuphttps://bvhif.klubb.nif.no/Lists/Aktiviteter/DispForm.aspx?ID=44BVH Jentecup2018-04-07T07:00:00Z2018-04-07T08:00:00ZBVHIF<div>​Vi ønsker nok en gang å invitere til BVH jentecup. </div><div> </div><div>Dette er jentenes egen cup som samler hele 8 jenteklasser, fra jenter født i 2003 til jenter født i 2010. </div><div> </div><div>Alle kamper går på kunstgress. både inne og ute.</div><div> </div><div>11er cup: Jenter 2003 (8 lag), jenter 2004 (16 lag) </div><div><br>9er cup: Jenter 2005 (20 lag) </div><div><br>7er cup: Jenter 2006 (12 lag), jenter 2007 (12 lag) Inne i Bærum Idrettspark</div><div><br>5er cup: Jenter 2008 (12 lag), jenter 2009 (12 lag), jenter 2010 (12 lag) Inne i Bærum Idrettspark</div><div> </div><div>9er og 11er</div><div>9er og 11er cupen vil foregå både lørdag og søndag. Det spilles 3 innledende kamper lørdag og 2 sluttspill kamper søndag. 9er cupen spilles på Rud kunstgress, mens 11 cupene spilles på Hauger kunstgress (Jenter 2004) og Gommerud kunstgress (Jenter 2003).</div><div> </div><div>5er og 7er</div><div>7er cupen avvikles lørdag 7. april., mens 5er cupen vil avvikles søndag 8. april. Alle spillere premieres og premieutdeling vil foregå fortløpende. </div><div> </div><div>Alle lag spiller 3 kamper (ä 25 minutter) på kunstgress inne i Bærum Idrettspark.</div><div> </div><div>Påmelding </div><div>Og som vanlig lønner det seg å være tidlig ute, da det er begrenset med plasser. Cupen har alltid blitt fullbooket i god tid før cupstart.</div><div> </div><div>For mer info send mail <a href="mailto:tilsjur.bjaen@ascan.no">tilsjur.bjaen@ascan.no</a>​​<br></div>

I fokus